3f558b6548241e182229794db43e732e.jpg
be9e02aa3ec7a1bca6d6bd57ee41a1de.jpg
6661186aab5080f1157fe1b0121d8e6c.jpg
1 2 3

Programează-te

Ne mărim echipa de medici

Dr. Deaconeci Mihaela Adriana - Medic specialist Geriatrie - Gerontologie, Medic primar Medicina de Familie

Click Aici pentru Detalii

Dr. Oprita Ady Cristiana - Medic specialist Medicina de Familie, Medicina de Urgenta

Click Aici pentru Detalii

Dr. Croitoru Iuliu - Doctor in stiinte medicale, Medic Specialist Neurologie

Click Aici pentru Detalii

Dr. Adrian Popa - Medic Specialist Reumatologie, Medic Primar Recuperare Medicină FIzică

Click Aici pentru Detalii

Dr. Valerica Bălășanu - Medic Primar Pediatrie

Click Aici pentru Detalii

NOU! Pachete Pediatrie- Spitalizare de zi

NOU! Program Policlinica CAROL

NOU! Centru de permanenta pentru urgente minore!

In Spitalul  Balneomedcenter Sofianu din Ostroveni 142, functioneaza un Centru de permanenta care asigura asistenta medicala pentru urgente minore. Un fel de "satelit" al UPU - Unitatea de Primiri Urgente.

Programul centrului de permanenta este acoperit de catre medici specialisti urgente si medici de familie in fiecare zi (inclusiv sambata, duminica si sarbatorile legale) - de la ora 19.00 pana la ora 07.00.

Acest centru rezolva urgentele minore, care nu pun viata in pericol (febra, durere de gat, durere de cap, diaree, plagi minore, etc).

In aceste situatii se pot rezolva urgente minore atat pentru adulti cat si pentru copii, mult mai rapid fara a mai astepta la unitatea supraincarcata UPU.

Daca doriti informatii medicale , sau nu stiti ce trebuie sa faceti in anumite situatii mediacale minore, va puteti prezenta la acest centru de permanenta si puteti discuta cu medicii de familie sau medicii specialisti care fac garda aici.

Pret anamneza, examen clinic si tratament = 200 Lei.

 

NOU! EVALUARE SI RECUPERARE FUNCTIONALA SI DE POSTURA

Spitalul Balneomedcenter pune la dispozitia pacientilor sai SISTEME INOVATOARE PENTRU RECUPERARE MEDICALA, ANALIZA MISCARII , EVALUARE SI ANTRENAMENT STATIC/DINAMIC SI MEDICINA SPORTIVA. Pentru a deschide noi drumuri in terapia recuperatorie oferim astfel pacientilor nostri produse de calitate deosebita,solutii tehnologice de ultima ora si un raport corect performanta-pret.

EVALUARE SI RECUPERARE FUNCTIONALA SI DE POSTURA

Walker View -sistem unic pentru o evaluare si recuperare completa si usoara a mersului,  banda de mers/alergat cu platforma PC incorporata monitorizeaza si inregistreaza in timpul miscarii:

 • Lungimea pasilor si portiunea de contact a talpii
 • Viteza
 • Simetria incarcarilor
 • Amplitudinea miscarilor articulare (sold,genunchi,trunchi)

Modul de testare pentru analiza de mers si controlul posturii si rezistenta aerobica

 • Test de mers 6 min , 6 MWT
 • Testare banda de alergare Balke
 • Testare banda de alergare Cooper

Walker View –pentru reabilitare,recuperare a mersului,analiza de miscare si cardiologie. Cu ajutorul acestui aparat pacientul poate sa realizeze imersia in realitatea virtuala , unde obine un feed-back asupra controlului simetriei contactului cu solul si posturii in timp real.

Fiecare client este unic avand propriul program de antrenament, prin urmare pacientii care beneficiaza de acest aparat vor detine cate ,,o cheie’’ cu programul de antrenament specific, cheie care inserata in sistem , aceasta recunoaste automat programul pacientului precum si datele de evaluare statistica: forta,balans,stabilitate,flexibilitate.

ST 310 P- sistem de evaluare si antrenament al echilibrului static, echipat cu senzori de trunchi , pentru o evaluare completa si precisa stabilometrica. Sistemul este indicat pentru evaluare neuromotorie.

 • Evaluare echilibru static-Evaluare statica bipodala
 • Limitele sensibilitatii
 • Test Romberg
 • Evaluare statica monopodala
 • Test BESS

Module de recuperare si antrenament

 • Grafice
 • Managementul recuperarii prin trasee
 • Trasee de stabilitate
 • Antrenament cu incarcare

Jocuri-nivele ajustabile de dificultate

PRO-KIN 212- sistem de evaluare si antrenament al echilibrului dinamic, care combina elemente noi si inovatii tehnologice, cum ar fi optiunile de control stabilizate electronic la 50 de nivele diferite

Evaluare:

 • Pre-evaluare proprioceptiva
 • Evauare dinamica bipodala
 • Evaluare dinamica monopodala
 • Evaluare de management al echilibrului
 • Evaluari totale si partiale ale echilibrului
 • Evaluari totale si partiale ale incarcarii

Module de recuperare si antrenament (unipodal,bipodal,monoaxial,biaxial,multiaxial)

 • Grafice
 • Managementul recuperarii prin trasee
 • Trasee de reabilitare
 • Trasee de stabilitate
 • Antrenament cu incarcare

Electromiografie cu software integrat

 

 

GIMNASTICA MEDICALA COMPUTERIZATA

ISO-SHIFT este primul sistem functional de antrenament cu cabluri ,care include abilitatea de a recunoastere a miscarilor utilizatorului , impreuna cu echilibru si pozitia lui. Cu ajutorul cablurilor de rezistenta cu geometrie variabila,este dedicat antrenarii izotonice a membrelor superioare si inferioare.

Aparatul este indicat in special pentru medicina sportiva,reabilitare si terapie ocupationala. Analiza miscarii este bazata pe camera 3D si platforma de inregistrare si monitorizare a punerii corespunzatoare in aplicare a miscarilor si exercitiilor legate de echilibru si postura.

KINETOTERAPIE/POSTUROLOGIE

Tbed- adevarata revolutie adusa de tehnologie Tbed este tratamentul cu feedback in timp real.In momentul in care terapeutul exercita o presiune asupra pacientului ,aceasta este inregistrata in mod automat de catre senzorii inserati in cele patru sectiuni ale aparatului si afisata pe calculator in timp real. Senzorii inregistreze in timp real tensiunile lantului posterior si realizeaza o analiza a simetriilor acestora ( pe zone: toracal,lombosacral,coapsa,gamba).

Cu ajutorul unui algoritm matematic ,functia de evaluare a tensiunii furnizeaza un raport despre aceste tensiuni ale lantului posterior ,la unghiuri prestabilite(120-105-90 de grade).Caracteristica de evaluare a simetriei arata astfel diferenta de tensiune exercitata de diferite segmente corporale.

 

NOU! Urmarirea completa a bolii cronice renale

Spitalul Balneomedcenter este singura unitate din judet in care se efectueaza urmarirea completa a bolii cronice de rinichi la toti pacientii cu risc de imbolnavire (pacienti suferinzi de diabet, pielonefrita, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, obezitate etc.) .

Click Aici pentru Detalii

Servicii medicale gratuite in contract cu C.A.S.

SERVICII MEDICALE CONTRA COST

 

Despre noi

Spitalul Balneomedcenter asigură servicii medicale spitalicești în regim de internare continuă în secțiile de: Recuperare medicală, Geriatrie și Gerontologie (din 15 Aprilie 2016) precum și în cadrul compartimentului de Medicină Internă.
În cadrul Secției de Recuperare Medicală, pacienții internați beneficiază de consult de specialitate, elaborare schemă de tratament, consulturi interdisciplinare acolo unde diagnosticul impune și nu în ultimul rând de tratamente cu 4 proceduri pe zi. Tratamente de înaltă performanță realizate de aparatură și echipamente speciale pentru diagnostic și tratament de recuperare cardiovascular, respiratorie, recuperare ortopedică și neurologică, sunt asigurate în cea mai modernă bază de recuperare din Oltenia pe care spitalul nostru o deține. Baza de recuperare este dotată cu sali de kinetoterapie, cabinet de electroterapie (laserterapie, drenaj limfatic și angiomat, unde scurte și pulsate, magnetoterapie și termoterapie), duș subacval, masaj , împachetări cu parafină, tratamente cu unde șoc pulsate în terapia periarticulară cu calcifieri și microcalcifieri (tendinite, bursite, pinteni calcanieni). Programul de kinetoterapie este completat de programul special de hidrokinetoterapie efectuat în cele 2 bazine de care dispune spitalul. În cadrul secțiilor pacienții beneficiază de consultații și investigații medicale complete și tratament cu 4 proceduri pe zi în baza de tratament precum și asigurarea medicației necesare și a regimului de masă personalizat de dietetician.
Secția de Geriatrie și Gerontologie s-a înființat ca urmare a patologiei conexe a pacienților internați în spital, pacienții fiind în mare parte persoane vârstnice cu afecțiuni asociate. Polipatologia reprezintă o particularitate a acestui segment de pacienți care determină creșterea numărului de consultații acordate vârstnicului. Prin deschiderea acestei secții de profil venim în întâmpinarea nevoilor pacienților și implicit a realizării prevenției, atât de deficitară la nivel național. Avându-se în vedere fenomenul de îmbătrânire biologică precoce, profilaxia geriatrică, evaluarea vârstei biologice și cea specifică de organ precum și evaluarea precoce a factorilor de risc, specialitatea Geriatrie și Gerontologie vizează diagnostice pentru orice pacient adult. Medicii din cadrul secției, atrași din centre universitare de renume, au competență în realizarea screeningului, diagnosticului și tratamentului patologiilor vârstnicului, în cooperare cu alte specialități medicale: 

- afecțiuni medicale acute și cronice ale pacienților vârstnici cu o polipatologie complexă: patologie cardiovasculară, insuficiență de organ, boli de memorie (cea mai frecventă - boala Alzheimer), boala Parkinson, alte boli neurovegetative (demență vasculară, fronto-temporală, etc.), depresie, sindrom confuzional, osteoporoza, afecțiuni degenerative ale sistemului osteoarticular, neoplazii, sindrom anemic, patologia urinară geriatrică, malnutriție, boli metabolice - diabet zaharat, obezitate, dislipidemie, gută, etc.
- controale periodice pentru evaluarea stării de sănătate 
- profilaxie și consiliere geriatrică (prevenția îmbătrânirii precoce) 
În cadrul Compartimentului de Medicină Internă diagnosticarea afecțiunilor se face cu aparatură de înaltă performanță la care se adaugă analizele medicale efectuate în laboratorul propriu acreditat RENAR.
Confortul pacienților în cadrul secțiilor este asigurat în saloane construite și dotate după ultimele standarde europene, toate saloanele încadrându-se în categoria rezervelor (2 paturi, grup sanitar propriu, instalație de aer condiționat, televizor, wi-fi, frigider, buton de alarmă, sistem centralizat de securitate, paturi reglabile, saltele anti-escare).
Pentru pacienții internați meniurile sunt concepute în funcție de evaluarea nutrițională individualizată, realizată la internare de către dietetician.
În afara secțiilor de internare continuă în unitate funcționează și spitalizarea de zi pentru specialitățile: Recuperare Medicală, Medicină Internă, Geriatrie și Gerontologie, Cardiologie, Reumatologie, Neurologie, Pneumologie. În cadrul spitalizării de zi pacienții beneficiază de consultație medicală de specialitate, investigații paraclinice, explorări funcționale, analize de laborator, medicamente și consumabile medicale.
Serviciile medicale ambulatorii în specialitățile Recuperare și Reabilitare medicală, Medicină Internă, Geriatrie și Gerontologie, Gastroenterologie, Cardiologie, Reumatologie, Pediatrie, Neurologie, Pneumologie, Oncologie, Endocrinologie, Medicina muncii, sunt furnizate de medici primari și specialiști cu experiență. Echipa medicală asigură de asemenea consult interdisciplinar pacienților astfel încât spitalul Balneomedcenter este singurul spital de recuperare din județ cu această structură. 
Servicii de imagistică de înaltă performanță: ecografie 3D și 4D, ecografie cardiacă/ecocardiografie, eco doppler vascular, eco carotidiană, eco părți moi, eco musculoscheletală, eco șold pediatric, eco sân cu elastografie, osteodensitometrie segmentară (test de osteoporoză DXA), radiologie digitală (RX).
Asigurăm la cerere consultații la domiciliu și servicii de recuperare medicală (kinetoterapie, fizioterapie)

Laborator propriu de analize medicale acreditat RENAR ce dispune de aparatură modernă, care permite efectuarea unei game largi de analize medicale de hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie.
Activitatea medicală a spitalului este extinsă prin efectuarea de studii clinice în domeniile: Oncologie Medicală, Medicină Internă, Cardiologie, Reumatologie și Recuperare medicală. De asemenea activitatea de cercetare și integrare clinică este completată de parteneriate încheiate cu diverse instituții, colaborări necesare desfășurării activităților de învățământ medico-farmaceutic, post-liceal, universitar și post-universitar în spital.

Secții

Recuperare și Reabilitare Medicală    |   Geriatrie și Gerontologie    |   Compartiment Medicină Internă

Actualități

Medicii noștri