Colonoscopia (endoscopia digestiva inferioara) & rectosigmoidoscopia este examinarea intestinului gros,utilizand un aparat flexibil si subtire care preia imagini din interiorul intestinului si le reda pe un monitor. Cu ajutorul acestui aparat se pot vizualiza anomaliile sau leziunile prezente la nivelul colonului (intestin gros), obtinandu-se informatii in plus fata de utilizarea tehnicii radiologice (irigografie).

De asemenea, se pot preleva biopsii din leziunile evidentiate, pentru examinarea acestora la microscop. Pentru procedura sunt necesare aproximativ 60 de minute, manevra propriu-zisa avand durata de 15 - 20 minute.

Colonoscopia este o manevra prin care se pot pune diagnostice foarte precise in cazul unor afectiuni de mici dimensiuni cum sunt micro-polipii sau se pot pune in evidenta mici modificari de nuanta ale mucoasei intestinului.

Pentru colonoscopie este bine sa existe o recomandare din partea medicului de familie, medicului internist, chirurgului sau medicului gastroenterolog. De asemenea, manevra se poate efectua si la cererea dumneavoastra, dupa o evaluare prealabila de catre medicul care efectueaza manevra.

Trebuie oprite preparatele care contin fier. Medicul care face investigatia trebuie informat despre bolile avute anterior, interventiile chirurgicale si eventualul tratament medicamentos pe care il luati in mod obisnuit.

Daca luati medicatie anticoagulanta este bine sa anuntati cu 5 zile inainte de manevra. Daca aveti diabet zaharat trebuie sa anuntati la programare pentru a fi programat(a) dimineata.

Este bine sa veniti insotit(a), deoarece dupa sedare poate exista o stare de somnolenta.

Programare Online