Geriatria si gerontologia este specialitatea medicală care are drept obiective asistența medicală din îngrijirea acută, cronică, preventivă, de recuperare și terminală a vârstnicilor,

precum și studiul procesului de îmbătrânire din punct de vedere somatic, mental, funcțional și social.

 

 Medicina  Geriatrică  nu este  definită  în  mod  specific  în  funcţie  de  vârsta cronologică,  ci  are  ca  preocupare  afecţiunile  tipice  întâlnite  la  pacienţii  în  vârstă (majoritatea acestor pacienţi au vârste de peste 65  de ani).

In afara pacientului varstnic, Geriatria si Gerontologia este ramura medicinei care se preocupa si de determinarea si prevenirea cauzelor care pot duce la imbatranirea precoce. In acest context orice pacient cu varsta de peste 40 de ani poate beneficia de evaluare si tratament in cadrul acestei specialitati.

 Consultul de specialitate este completat cu evaluarea geriatrica standard si multidimensionala, evaluare geriatrica osteoporoza si aparat osteo-articular(Dxa),preventie geriatrica pentru longevitate sanatoasa si activa,consiliere geriatrica.

Pentru cresterea acuratetei diagnostice si evaluarea stadiului de boala, consultul geriatric este completat de asemenea cu analize de laborator specifice, servicii medicale de imagistica si explorari functionale. In cadrul spitalului pacientii pot beneficia de terapia injectabila cu Gerovital,terapia injectabila cu produse biologice utilizate in tratamentul bolilor neurocognitive, terapia injectabila cu multivitamine si antioxidanti precum si de alte terapii injectabile.

Documentele necesare pentru serviciile decontate de CAS sunt: Bilet de trimitere tip eliberat de Medicul de familie sau medicul specialist catre specialitatea dorita,  Card de sanatate, Buletin/Card de identitate, Adeverinta tip de la locul de munca cu zilele de concediu medical de care pacientul a beneficiat in ultimele 12/24 de luni (pentru pacientii salariati), Istoric medical (documente  privind antecedentele medicale – consulturi, analize medicale, investigatii etc.)

Documentele necesare pentru serviciile in sistem privat sunt: Buletin/Card de identitate, Adeverinta tip de la locul de munca cu zilele de concediu medical de care pacientul a beneficiat in ultimele 12/24 de luni (pentru pacientii salariati), Istoric medical (documente  privind antecedentele medicale – consulturi, analize medicale, investigatii etc.)

 

 

Servicii medicale decontate de către CAS, în cadrul acestei specialități, în limita fondurilor disponibile:

Consultul  include: anamneza, istoric medical si medicamentos in vederea recomandarii eventualelor investigatii necesare pentru stabilirea unei conduite medicale corecte.

 

Control in vederea monitorizarii evolutiei sub tratament sau control in vederea interpretarii investigatiilor (analize de laborator, radiografii si osteodensitometrii) prescrise cu ocazia consultului de specialitate pentru stabilirea conduitei medicale ulterioare.

 

ABI(oscilometrie), EKG, pulsoximentrie, masurare TA, AV, PP,  in functie de diagnosticul investigat in ambulatoriu

EDS, Scor Miastenic, UPDRS, MMSE, Reisberg, teste de sensibilitate in functie de diagnosticul investigat in ambulatoriu

Alte servicii medicale de diagnostic și tratament cu plata, efectuate la solicitarea pacientului :

Programare Online