Ortopedia este specialitatea care se ocupa cu preventia, diagnosticul si tratarea afectiunilor sistemului musculo-scheletal (oase, articulatii, muschi, ligamente, tendoane), prin utilizarea procedurilor medicale, chirugicale si fizice.

In Ortopedie-Traumatologie un diagnostic de acuratete este necesar inaintea stabilirii oricarei interventii medicale. Obisnuit, investigarea poate incepe cu efectuarea de analize de laborator (evaluarea metabolismului fosfo-calcic, acid uric etc) si examene radiologice (depistare de fracturi, artroze). Paleta de explorari paraclinice poate fi largita cu osteodensitometrie (identificarea osteoporozei). In functie de diagnostic se recomanda tratament/infiltratii, injectii articulare, periarticulare si intramusculare (terapia cu ozon) precum si terapia PRP , procedura biologica de ultima generatie pentru tratamentul afectiunilor articulare,ce presupune injectarea de plasma imbogatita cu trombocite si compusi care stimuleaza regenerarea si vindecarea tesutului afectat.

Documentele necesare la internare in baza biletului de trimitere decontat de CAS sunt: Bilet de trimitere tip eliberat de Medicul de familie sau medicul specialist catre specialitatea dorita,  Card de sanatate, Buletin/Card de identitate, Cupon de pensie (pentru pacientii pensionari), Adeverinta tip de la locul de munca cu zilele de concediu medical de care pacientul a beneficiat in ultimele 12/24 de luni (pentru pacientii salariati), Istoric medical (documente  privind antecedentele medicale – consulturi, analize medicale, investigatii etc.)

Pachete servicii medicale decontate prin CAS:
  • Gonartroza nespecificata
  • Alta deplasare a unui disc intervertebral
  • Lumbago cu sciatica

* Informatii despre pacientul internat se pot obtine la numarul de telefon 0350410000.

 

Servicii medicale decontate de către CAS, în cadrul acestei specialități, în limita fondurilor disponibile:

Consultul  include: anamneza, istoric medical si medicamentos in vederea recomandarii eventualelor investigatii necesare pentru stabilirea unei conduite medicale corecte.

 

Un set de analize de laborator specifice diagnosticului investigat si tratat

Radiografie digitala in functie de diagnosticul tratat si investigat in pachetul de spitalizare de zi.

 

 

Unele diagnostice impun abordare multidisciplinara a pacientului si pentru aceasta, unele pachete de spitalizare de zi, includ si un consult in alta specialitate.

Medicamente administrate IM, IV sau Per os in functie de diagnosticul tratat in pachetul de spitalizare de zi

Alte servicii medicale de diagnostic și tratament cu plata, efectuate la solicitarea pacientului :

Programare Online