Echipamentul este creat pentru evaluare si antrenament al echilibrului dinamic - proprioceptiv.

Echipamentul reprezintă vârful de gamă al evaluării și antrenamentului echilibrului static și dinamic (proprioceptiv).

Sistemul permite atat controlul instabilitatii cat si efectuarea de module de recuperare si antrenament unipodal, bipodal, monoaxial, biaxial si multiaxial pe 50 de nivele de instabilitate diferite 

Antrenamentul se realizeaza cu ajutorul  modulelor  de recuperare prin potocoale-trasee, echipamentul furnizand continuu traseul ideal de parcurs si cel real parcurs de pacient.

Dupa evaluare initiala sau pe durata  recuperarii, terapeutul are posibilitatea de a creea si introduce  trasee definitre, potrivite cu cerintele specifice ale fiecarul pacient in divese etape ale recuperarii. Prin aceasta se asigura adaptarea permanenta a antrenamentului in functie de evolutia pacientului pe toata durata programului terpeutic.

 Echipamentul se utilizeaza pentru exercitii de imbunatatire a  echilibrului, proprioceptiei si a mobilitatii dar poate fi utilizat cu rezultate la fel de bune pentru exercitii de forta respectiv tonifierea anumitor grupe musculare.

Fiind un echipament pentru evaluare si tratament in echilibru dinamic acesta  nu este recomandat pacientilor cu afectiuni neurologice cu exceptia pacientilor  pana in varsta medie post  AVC ischemic sau post interventie chirurgicala pe creier cu un parcurs bun al recuperarii  Pentru pacienti care nu pot efectua tratament pe acest dispozitiv Spitalul Balneomedcenter asigura evaluare si tratament in echilibru static special dedicat.

Rezultate de exceptie se obtin in tratamentul pacientilor cu afectiuni post-traumatice ale gleznelor genunchilor si soldului. Prin realizarea trainingului clasic si virtual cu acest echipament in cazul acestor afectiuni recuperarea este de 100%.

Evaluarea efectuata pe acest dispozitiv ofera medicului curant si kinetoterapeutului informatii privind:

  • echilibrul si forta musculara in pozitie de ortostatism unipodal si bipodal
  • miscarile de circumductie unipodal si bipodal

pe cele 50 de nivele de instabilitate.

 

Programare Online