clinica balneomedcenter

Spitalul Balneomedcenter asigură servicii medicale spitalicești în regim de spitalizare continuă în secțiile de: Recuperare medicală: recuperare cardiovasculara, recuperare neurologica, recuperare ortopedie si traumatologie, recuperare respiratorie, Geriatrie și Gerontologie precum și în cadrul compartimentului de Medicină Internă. Serviciile de spitalizare pot fi efectuate in sistem privat (cu plata integrala) sau in baza biletului de trimitere decontat de CAS in limita fondurilor disponibile.

Avantajele Spitalizarii   constau in faptul ca pe perioada internarii pacientul beneficiaza de supraveghere si monitorizare continua, ajustarea programului de tratament si a medicatiei in functie de progresele inregistrate zilnic,   interventie rapida in caz de necesitate  in conditii de maxima siguranta privind sanatatea fizica, psihica si emotionala a pacientului.

 

În cadrul Secțiilor de Recuperare Medicală, in functie de diagnostic, pacienții internați (11-14 zile in functie de tipul de diagnostic si recuperare medicala), beneficiază de consult de specialitate cu eliberarea schemei de tratament, consulturi interdisciplinare (in functie de patologia asociata), program de recuperare medicala cu patru proceduri/zi, evaluarea starii de sanatate cu tehnologie robotica, investigatii paraclinice, analize de laborator, explorari functionale, tratament ozonoterapie, medicatie specifica necesara, cazare si pensiune completa cu meniu recomandat de dietetician.
Tratamentele de înaltă performanță realizate cu aparatură și echipamente speciale pentru diagnostic și tratament de recuperare cardiovasculara, respiratorie, ortopedică și neurologică, sunt asigurate într-una dintre cele mai moderne baze de recuperare din Oltenia pe care spitalul Balneomedcenter o deține. Baza de recuperare are 8 sali de kinetoterapie, cabinete de electroterapie (dotate cu echipamente generatoare de curenti de joasa frecventa: curent continuu, galvanoionizari, curenti diadinamici, TENS, trabert, excitomotori, curenti de medie frecventa si interferentiali, ultrasunet, bai galvanice, magnetodiaflux, laser terapie, aplicatii cu parafina), cabinet de masaj. Pe langa tratamente clasice de recuperare medicala, pacientii internati beneficiaza de evaluari si tratamente cu echipamente robotice, ozonoterapie, elongatii si infiltratii cu plasma in functie de patologia fiecaruia.

Secția de Geriatrie și Gerontologie s-a înființat ca urmare a patologiei conexe a pacienților internați în spital(12zile) pacienții fiind în mare parte persoane vârstnice cu afecțiuni asociate. Polipatologia reprezintă o particularitate a acestui segment de pacienți, care determină creșterea numărului de consultații acordate vârstnicului.Prin deschiderea acestei secții de profil venim în întâmpinarea nevoilor pacienților și implicit a realizării prevenției, atât de deficitară la nivel național. Avându-se în vedere fenomenul de îmbătrânire biologică precoce, profilaxia geriatrică, evaluarea vârstei biologice și cea specifică de organ precum și evaluarea precoce a factorilor de risc, pacientii internati in specialitatea Geriatrie și Gerontologie, in functie de diagnostic pot beneficia de consultatie geriatrica, consultatii interdiscipinare in functie de patologia asociata, program de recuperare medicala cu maxim patru proceduri/zi, evaluarea dizabilitatii motorii si tratament cu tehnologie robotica , investigatii paraclinice, analize de laborator, explorari functionale, tratament ozonoterapie,medicatie specifica necesara, cazare si pensiune completa cu meniu recomandat de dietetician.

În cadrul Compartimentului de Medicină Internă diagnosticarea afecțiunilor se face cu aparatură de înaltă performanță la care se adaugă analizele medicale efectuate în laboratorul propriu acreditat RENAR.

Confortul pacienților în cadrul secțiilor este asigurat în saloane construite și dotate după ultimele standarde europene, toate saloanele încadrându-se în categoria rezervelor (2 paturi, grup sanitar propriu, instalație de aer condiționat, televizor, wi-fi,  buton de alarmă, sistem centralizat de securitate, paturi reglabile).

Pentru pacienții internați meniurile sunt concepute în funcție de evaluarea nutrițională individualizată, realizată la internare de către dietetician.

Tratamente de ultima generatie realizate la indicatia medicului,  in cadrul spitalului:

 • Terapia cu Gerovital personalizata si individualizata , in functie de varsta , patologie asociata si alte particularitati  ale  pacientului.  Terapia  cuprinde:  teste  de  alergie  la  medicatie,  tratament  cu administrare orala si/sau intramusculara, dupa scheme specifice/ individualizate;
 • Terapia cu unde de soc, o procedura nonchirurgicala, lipsita de riscuri si complicatii, avand o rata mare de succes in  urmatoarele patologii: osteofitoza calcaneana, epicondilita, tendinite ale umarului prin eliminarea durerii cronice, favorizarea vindecarii, dizolvarea fibroblasti calcificati, imbunatatirea circulatiei locale, cresterea productiei de colagen, relaxare musculara;
 • Infiltratii cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP), asa numita “terapie vampir”, reprezinta o procedura biologica de ultima generatie pentru tratamentul afectiunilor articulare,ce presupune injectarea de plasma imbogatita cu trombocite si compusi care stimuleaza regenerarea si vindecarea tesutului afectat;
 • Terapia cu ozon sau ozonoterapia reprezinta o forma de tratament in vederea cresterii gradului de oxigenare al tesuturilor.Principalele efecte ale terapiei sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimularea functiei imunitare si a mecanismelor reparatorii din organism. Pacientii beneficiaza de:autohemoterapie majora sau minora, cura cu apa ozonizata, injectie intramusculara, infiltratie intraarticulara/ periatriculara cu ozon, injectie subcutanata cu ozon;
 • Kinetoterapie robotica prin sisteme inovatoare pentru o evaluare si recuperare completa.
 •           Sistem de evaluare si terapie a mersului cu banda de mers/alergat cu platforma PC incorporata, modul de testare pentru analiza de mers, controlul posturii si rezistenta aerobica.
 •           Sistem de evaluare si antrenament al echilibrului static, echipat cu senzori de trunchi, pentru o evaluare completa si precisa stabilometrica, ce asigura tehnici de reeducare neuromusculara si proprioceptiva.
 •           Sistem de evaluare si antrenament al echilibrului dinamic, care combina elemente noi si inovatii tehnologice, cum ar fi optiunile de control stabilizate electronic la 50 de nivele diferite. Module de recuperare si antrenament (unipodal, bipodal, monoaxial, biaxial, multiaxial).
 •           Sistem functional de antrenament cu cabluri,care include abilitatea de a recunoastere a miscarilor utilizatorului, impreuna cu echilibru si pozitia lui, dedicat antrenarii izotonice a membrelor superioare si inferioare. Kinetoterapie/Posturologie-Tratament cu feedback in timp real.
 •          Primul pat fizioterapeutic pentru tratament motric activ care  permite nenumarate valutari ale tensiunii si simetriei lanturilor posterioare si succesiv un tratament in feed-back. Multumita soft-ului kinetoterapeutul poate sa moduleze cu precizie milimetrica intensitatea manevrelor, scala, durata si frecventa tratamentului.
 • Terapia prin elongatii vertebrale si manipulare manuala - tratament pentru hernia de disc, lombosciatica, spondiloza, discopatie, lumbago, scolioza, cifoza, maladia Scheuermann,etc.

Cadre medicale in cadrul regimului de internare continua:

Dr. Bălășanu Valerica

Medic Sef Sectie Recuperare Medicală, Medicină Fizică și Balneologie II

Dr. Barna Manole

Medic Primar Ortopedie

Dr. Croitoru Iuliu

Doctor in Medicina
Medic Primar Neurologie

Dr. Deaconeci Mihaela

Medic Primar Geriatrie si Gerontologie

Dr. Dragusin Mihaela

Medic Specialist - Medicina interna

Dr. Mitco Victor

Medic Specialist Ortopedie

Dr. Nicoara Emilian

Medic Specialist Urologie

Dr. Patru Elena-Alina

Medic Specialist Cardiologie

Dr. Vultur Cornelia

Medic Primar Pneumolog

Adresă:

Strada Ostroveni 142, Râmnicu Vâlcea

Telefon:

0350.410.000
0350.410.111
0350.405.013

Email:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Contact

Programare Online