Recuperea medicala are drept scop mentinerea sau intretinerea(scop proflactic) nivelului functional actual, recastigarea capacitatii functionale pierdute sau instalata ca urmare a bolii sau a unui traumatism, disfunctionalitate care poate merge de la incapacitate, infirmitate pana la handicap, scaderea gradului de dependenta sau cresterea gradului de independenta functionala, combaterea factorilor agravanti, crearea unor programe complexe de recuperare medicala adaptate diferitelor tipuri de patologii.

 

Este o specialitate clinico-terapeutica ce presupune abord interdisciplinar, cu specialitati precum ortopedia-traumatologia, neurologia, reumatologia, geriatria-gerontologia, medicina interna, cardiologia, pneumologia,etc.

In cadrul Balneomedcenter consultul de specialitate este completat la nevoie cu o serie de investigatii paraclinice : analize de laborator, ecografie musculo-scheletala,interpretare EKG,test de efort, investigatii radiologice, osteodensitometrie (DXA), podoscopie, explorari functionale,etc.

In functie de diagnostic consultul de specialitate este insotit de eliberarea schemei de tratament (proceduri de kinetoterapie,electroterapie,termoterapie,masaj), evaluare si tratament cu Tehnologie Robotica ( Walker View, Prokin, T-BED, ISO SHIFT, STABILITY), terapia TECAR, tratamente cu unde de soc pulsate Shockwave, tratament/infiltratii, injectii articulare, periarticulare si intramusculare (terapia cu Ozon) , terapia PRP procedura biologica de ultima generatie pentru tratamentul afectiunilor articulare,ce presupune injectarea de plasma imbogatita cu trombocite si compusi care stimuleaza regenerarea si vindecarea tesutului afectat precum si terapia prin elongatii vertebrale.

Pacientii internati in cadrul spitalului Balneomedcenter in  Recuperare Medicala au acces la o baza de recuperare moderna, unde sub indrumare si monitorizarea atenta a echipei multidisciplinare formată din medici, terapeuți de recuperare și asistenți medicali, isi efectueaza zilnic antrenamentul.Pacientii beneficiaza astfel de un program individual de recuperare, ce constă în planificarea acestui proces în funcție de condițiile individuale de sănătate, respectând obiectivele prevăzute zilnic in program.

Orice pacient atat asigurat cat si neasigurat poate opta oricand pentru internare in sistem privat. Costul in acest caz  este de 300Lei/zi , pachetul medical fiind acelasi cu cel din internarea cu bilet de trimitere decontat de CAS cu exceptia tratamentelor si manoperelor care implica tratament medicamentos. Tratamentele medicamentoase se achita separat.

Documentele necesare la internare in baza biletului de trimitere decontat de CAS sunt: Bilet de trimitere tip eliberat de Medicul de familie sau medicul specialist catre specialitatea Geriatrie si Gerontologie,  Card de sanatateBuletin/Card de identitateCupon de pensie (pentru pacientii pensionari), Adeverinta tip de la locul de munca cu zilele de concediu medical de care pacientul a beneficiat in ultimele 12/24 de luni (pentru pacientii salariati), Istoric medical (documente  privind antecedentele medicale – consulturi, analize medicale, investigatii etc.)

Documentele necesare la internare pentru servicii in sistem privat sunt: Buletin/Card de identitate, Adeverinta tip de la locul de munca cu zilele de concediu medical de care pacientul a beneficiat in ultimele 12/24 de luni (pentru pacientii salariati), Istoric medical (documente  privind antecedentele medicale – consulturi, analize medicale, investigatii etc.)

* Confortul pacientilor in cadrul sectiilor este asigurat in saloane construite si dotate dupa ultimele standarde europene, saloanele se incadreaza in categoria rezervelor cu 2 paturi, grup sanitar propriu, aer conditionat, televizor, internet, WI-FI, buton de alarma, sistem centralizat de securitate. Cazare si pensiune completa, cu meniu recomandat de dietetician. Perioada de internare 11 zile.

* Informatii despre pacientul internat se pot obtine la numarul de telefon 0350410000.

Servicii gratuite oferite de Balneomedcenter:

Servicii medicale decontate de către CAS, în cadrul acestei specialități, în limita fondurilor disponibile:

Consultul  include: anamneza, istoric medical si medicamentos in vederea recomandarii eventualelor investigatii necesare pentru stabilirea unei conduite medicale corecte.

 

  •   analize specifice de laborator in functie de diagnosticul de internare in sectie
  •   radiografii/osteodensitometrie in functie de diagnosticul de internare in sectie
  •   explorari functionale : ABI(oscilometrie), EKG, pulsoximentrie, masurare TA, AV, PP, curba febrila si monitorizare eliminari
  •   tratamente medicamentoase : tratament de specialitate si initierea  tratamentelor  de hidratare cu solutii perfuzabile , a vitaminoterapiei de grup B si a troficelor cerebrale in situatii bine determinate (5 perfuzii gratuit).

Programul cuprinde tratament la recomandarea medicului, in baza de recuperare: electroterapie, kinetoterapie , masaj, termoterapie.

Pe durata intregii internari, pacientul beneficiaza de supraveghere medicala 24 de ore din 24. Supravegherea este realizata atat de medicul curant prin vizita zilnica la patul pacientului, cat si de medicul de garda. Nursingul pe toata perioada de internare este asigurat de echipa de asistenti medicali, coordonata de catre Directorul de ingrijiri.

Alte servicii medicale de diagnostic și tratament cu plata, efectuate la solicitarea pacientului :

Programare Online