“SA DAM VIATA  ANILOR SI NU ANI VIETII”          Ana Aslan

Geriatria este  specialitatea medicala ce se ocupa cu problemele somatice, psihice functionale si sociale aparute in ingrijirea acuta, cronica, preventiva, de recuperare si terminala a varstnicilor.

Gerontologia este stiinta fenomenelor biologice, psihologce si sociologice ce se asociaza cu imbatranirea . Aceasta evalueaza efectele imbatranirii populatiei asupra societatii si aplicarea acestor cunostinte in politici si programe de sanatate pornind de la constatarea ca in cele mai multe cazuri varsta cronologica si cea biologica nu sunt superpozabile.

Consultul geriatric consta in abordarea holistica a fiecarui pacient ca entitate unica in scopul delimitarii “ Normal-Patologic” adica ne propunem sa stabilim daca ne aflam in fata unui “bolnav  in varsta” sau in fata unui “varstnic cu modificari de imbatranire”.

Pentru cresterea acuratetei diagnostice si evaluarea stadiului de boala, consultul geriatric este completat de asemenea cu analize de laborator specifice, servicii medicale de imagistica si explorari functionale. In cadrul spitalului pacientii pot beneficia de terapia injectabila cu Gerovital,terapia injectabila cu produse biologice utilizate in tratamentul bolilor neurocognitive, terapia injectabila cu multivitamine si antioxidanti precum si de alte terapii injectabile.

Orice pacient atat asigurat cat si neasigurat poate opta oricand pentru internare in sistem privat. Costul in acest caz  este de 300Lei/zi , pachetul medical fiind acelasi cu cel din internarea cu bilet de trimitere decontat de CAS cu exceptia tratamentelor si manoperelor care implica tratament medicamentos. Tratamentele medicamentoase se achita separat.

Documentele necesare la internare in baza biletului de trimitere decontat de CAS sunt: Bilet de trimitere tip eliberat de Medicul de familie sau medicul specialist catre specialitatea dorita,  Card de sanatate, Buletin/Card de identitate, Cupon de pensie (pentru pacientii pensionari), Adeverinta tip de la locul de munca cu zilele de concediu medical de care pacientul a beneficiat in ultimele 12/24 de luni (pentru pacientii salariati), Istoric medical (documente  privind antecedentele medicale – consulturi, analize medicale, investigatii etc.)

Documentele necesare la internare pentru servicii in sistem privat sunt: Buletin/Card de identitate, Adeverinta tip de la locul de munca cu zilele de concediu medical de care pacientul a beneficiat in ultimele 12/24 de luni (pentru pacientii salariati), Istoric medical (documente  privind antecedentele medicale – consulturi, analize medicale, investigatii etc.)

* Confortul pacientilor in cadrul sectiilor este asigurat in saloane construite si dotate dupa ultimele standarde europene, saloanele se incadreaza in categoria rezervelor cu 2 paturi, grup sanitar propriu, aer conditionat, televizor, internet, WI-FI, buton de alarma, sistem centralizat de securitate. Cazare si pensiune completa, cu meniu recomandat de dietetician. Perioada de internare 12 -13 zile.

* Informatii despre pacientul internat se pot obtine la numarul de telefon 0350410000.

 

 

Servicii gratuite oferite de Balneomedcenter:

Servicii medicale decontate de către CAS, în cadrul acestei specialități, în limita fondurilor disponibile:

Consultul  include: anamneza, istoric medical si medicamentos in vederea recomandarii eventualelor investigatii necesare pentru stabilirea unei conduite medicale corecte.

 

  •   evaluare neurocognitiva prin teste specifice (TESTUL MMSE,  TESTUL OROLOGIULUI, TESTUL ADDENBROKE, TESTUL GDSE, SCALA RIESEBERG)
  •   analize specifice de laborator in functie de diagnosticul de internare in sectie
  •   radiografii/osteodensitometrie in functie de diagnosticul de internare in sectie
  •   explorari functionale : ABI(oscilometrie), EKG, pulsoximentrie, masurare TA, AV, PP, curba febrila si monitorizare eliminari
  •   tratamente medicamentoase :  tratament de specialitate si initierea terapiilor cu Gerovital fiole si/sau tablete, a tratamentelor  de hidratare cu solutii perfuzabile , a vitaminoterapiei de grup B si a troficelor cerebrale in situatii bine determinate (5 perfuzii gratuit).

Pe durata intregii internari, pacientul beneficiaza de supraveghere medicala 24 de ore din 24. Supravegherea este realizata atat de medicul curant prin vizita zilnica la patul pacientului, cat si de medicul de garda. Nursingul pe toata perioada de internare este asigurat de echipa de asistenti medicali, coordonata de catre Directorul de ingrijiri.

Alte servicii medicale de diagnostic și tratament cu plata, efectuate la solicitarea pacientului :