Ortopedia este specialitatea care se ocupa cu preventia, diagnosticul si tratarea afectiunilor sistemului musculo-scheletal (oase, articulatii, muschi, ligamente, tendoane), prin utilizarea procedurilor medicale, chirugicale si fizice.

 In Ortopedie Traumatologie un diagnostic de acuratete este necesar inaintea stabilirii oricarei interventii medicale asigutare in regim ambulatoriu si in regim de spitalizare de zi. Spitalul Balneomedcenter presteaza catre pacienti servicii medicale in specialitatea ortopedie atat in sistem privat cu plata integrala a serviciilor cat si in contract cu CAS in limita pachetelor de servicii contractate si a valorilor de contract.

Obisnuit, investigarea poate incepe cu efectuarea de analize de laborator (evaluarea metabolismului fosfo-calcic, acid uric etc) si examene radiologice (depistare de fracturi, artroze). Paleta de explorari paraclinice poate fi largita cu osteodensitometrie (identificarea osteoporozei). In functie de diagnostic se recomanda tratament/infiltratii, injectii articulare, periarticulare si intramusculare (terapia cu ozon) precum si terapia PRP, procedura biologica de ultima generatie pentru tratamentul afectiunilor articulare,ce presupune injectarea de plasma imbogatita cu trombocite si compusi care stimuleaza regenerarea si vindecarea tesutului afectat.

 

 

Programare Online