Geriatria si gerontologia este specialitatea medicală care are drept obiective asistența medicală din îngrijirea acută, cronică, preventivă, de recuperare și terminală a vârstnicilor,

precum și studiul procesului de îmbătrânire din punct de vedere somatic, mental, funcțional și social.

Medicina Geriatrică nu este definită în mod  specific  în  funcţie  de  vârsta cronologică,  ci  are  ca  preocupare  afecţiunile  tipice  întâlnite  la  pacienţii  în  vârstă (majoritatea acestor pacienţi au vârste de peste 65  de ani). Specialitatea Geriatrie si Gerontologie este asigurata in cadrul Balneomedcenter in regim ambulatoriu, spitalizare de zi si spitalizare continua (perioada de internare de 12 -13 zile) atat in sistem privat cu plata integrala a serviciilor efectuate cat si in contract cu CAS in limita pachetelor de servicii contractate si a valorilor de contract.

Consultul de specialitate este completat cu evaluarea geriatrica standard si multidimensionala, evaluare geriatrica osteoporoza si aparat osteo-articular(Dxa), preventie geriatrica pentru longevitate sanatoasa si activa,consiliere geriatrica.

Pentru cresterea acuratetei diagnostice si evaluarea stadiului de boala, consultul geriatric este completat de asemenea cu analize de laborator specifice, servicii medicale de imagistica si explorari functionale. In cadrul spitalului pacientii pot beneficia de terapia injectabila cu Gerovital,terapia injectabila cu produse biologice utilizate in tratamentul bolilor neurocognitive, terapia injectabila cu multivitamine si antioxidanti precum si de alte terapii injectabile.

Programare Online